OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Varicel·la

Definició

La varicel·la és una malaltia infectivocontagiosa molt freqüent, d’origen víric, que afecta sobretot els infants d’entre 2 i 9 anys d’edat i que dóna lloc a una febre i a una erupció cutània característica consistent en vesícules que produeixen coïssor, que progressivament s’assequen i formen crostes i que posteriorment es desprenen. La malaltia és, gairebé sempre, benigna, però en persones immunodeprimides pot causar complicacions serioses i, si es presenta durant els primers mesos d’embaràs, ocasionalment pot produir malformacions fetals.

Freqüència i edat

La varicel·la és una de les malalties infectivo-contagioses més freqüents, tot i que, de vegades, pot passar desapercebuda o haver-se oblidat; la seva incidència és similar en totes les regions del planeta, ja que no es disposa d’un vaccí eficaç per a prevenir-la de forma global.

Al nostre medi, la malaltia incideix en un 90% dels casos en infants menors de nou anys, especialment durant l’hivern i la primavera. Cada 2 o 3 anys se’n produeixen brots epidèmics passatgers.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...