OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Diccionari català-anglès

El que cal saber de l’espina bífida

  • L’espina bífida és un trastorn del desenvolupament embrionari caracteritzat per un defecte en el tancament de la columna vertebral que es localitza en general en la regió inferior de l’esquena i que, sovint, es presenta acompanyat d’alteracions de la medul·la espinal o les arrels nervioses capaces de provocar diversos trastorns neurològics.
  • Quan hi ha un defecte lleu, anomenat espina bífida oculta, sol coincidir amb una alteració cutània en la línia mitjana de l’esquena, com és ara la presència d’un floc de pèls, un enfonsament o un engrossiment de la pell. Si bé el defecte lleu no sol provocar cap trastorn, davant l’existència d’aquestes anomalies cutànies, convé de consultar l’especialista perquè determini si hi ha una alteració de la columna vertebral que requereixi tractament
  • A través de l’obertura de la columna vertebral, pot fer protrusió un quist format per les meninges i ple de líquid cèfalo-raquidi, que s’anomena meningocele. De vegades, en l’interior del quist hi ha teixit de la medul·la espinal, i aleshores el trastorn és anomenat mielo-meningocele.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...