El que cal saber de la febre tifoide
- La febre tifoide és una malaltia infectivocontagiosa d’origen bacterià que es transmet per aliments i líquids contaminats amb matèries fecals, orina o d’altres secrecions de persones infectades, i que evoluciona amb síndrome febril, mal de cap i dolor abdominal.
- Malgrat que podria semblar una infecció pròpia de països exòtics, la febre tifoide es pot contreure al nostre medi. Tanmateix, però, en molts casos el contagi s’esdevé en desplaçaments a zones endèmiques de clima tropical, com ho són, per exemple, Mèxic, Egipte o l’índia; així, abans d’efectuar un viatge a un país tropical, convé de consultar quines mesures preventives es poden dur a terme.
- Aquesta malaltia sol guarir en unes dues setmanes o quatre si s’instaura el tractament adequat. Algunes persones, però, especialment dones de més de quaranta anys que pateixen de trastorns de la vesícula biliar, després de superaria malaltia esdevenen portadors sans dels microorganismes responsables, i poden contagiar d’altres persones. Així, acabat el tractament, és important d’efectuar controls mèdics periòdics per tal de detectar si aquesta circumstància s’ha esdevingut efectivament
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia