OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la neurofibromatosi

  • La neurofibromatosi o malaltia de von Recklinghausen és una malaltia hereditària que es caracteritza per la formació de taques cutànies de color de cafè amb llet, tumors en la pell i el sistema nerviós i, de vegades, els ossos o d’altres òrgans.
  • La neurofibromatosi es transmet hereditàriament de manera dominant, és a dir, que quan una persona rep l’anomalia genètica d’un dels progenitors patirà la malaltia. De fet, però, una part de la descendència no rep aquesta anomalia i en queda lliure. D’altra banda, sovint s’hereta tan sols un defecte mínim.
  • Bé que la neurofibromatosi és coneguda pels bonys importants i els plecs gruixuts que de vegades pot causar, en la majoria dels casos provoca només alteracions discretes de la pell, com taques i nòduls petits.
  • No sempre que hi ha taques en la pell de color de cafè amb llet cal pensar que hom té una neurofibromatosi. Les taques típiques d’aquesta malaltia són ovals, de vores irregulars, es localitzen sobretot al voltant de la pelvis i, en general, hi ha més de cinc taques.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...