OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber de la sífilis

  • La sífilis és una malaltia infectivocontagiosa, provocada per un bacteri denominat Treponema pallidum, que en les fases inicials cursa amb lesions i erupcions cutànies de diversos tipus i que, si no és tractada adequadament, al cap de molts anys pot causar alteracions serioses i irreversibles a gairebé tot l’organisme.
  • El contagi de la sífilis es produeix, entre els adults, pràcticament sempre per via sexual a través del contacte amb les lesions cutaneomucoses d’una persona infectada.
  • Les dones embarassades que pateixen de sífilis a partir del quart mes de l’embaràs poden transmetre la infecció al fetus, per via transplacentària.
  • Antigament, la malaltia causava estralls, ja que es presentava en forma de pandèmies que assolaven pràcticament tot el món, i no hi havia cap procediment efectiu per a combatre-la. En l’actualitat, tot i que la sífilis continua essent endèmica gairebé a tot el món, al nostre medi quasi sempre es tracta durant les primeres fases i, per tant, no origina més complicacions.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...