OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber del paludisme

  • El paludisme o malària és una parasitosi deguda a protozous del gènere Piasmodium, molt freqüent en la majoria dels països de clima tropical i subtropical, que bàsicament es manifesta amb crisis de febre repetitives i anèmia.
  • El contagi del paludisme es produeix amb la picada del mosquit Anopheles femella, que inocula a la sang del pacient els plasmodis responsables del trastorn, de manera que la malaltia és endèmica a les regions aptes per al desenvolupament d’aquest mosquit
  • Al nostre medi, la malaltia incideix gairebé sempre en persones que procedeixen de zones endèmiques per raons de turisme.
  • Per prevenir el paludisme és fonamental que abans d’emprendre un viatge a zones endèmiques hom consulti a un metge o en un centre especialitzat quines són les mesures que cal adoptar, incloent-hi l’administració de determinats medica-ments ja abans del viatge. Per tal que les mesures profilàctiques es puguin realitzar amb prou temps cal adreçar-se a aquests centres especialitzats com a mínim tres mesos abans d’emprendre el viatge.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...