Via de contagi
És anomenat via de contagi o via de transmissió el recorregut que efectuen els agents infecciosos i els paràsits de l’home des de les fonts d’infecció, inclosos els reservoris, fins que contacten amb l’organisme de la persona que contraurà la infecció.
Quan la font d’infecció és exògena, els gèrmens o paràsits humans han de transmetre’s, d’una manera o d’una altra, fins que entren en contacte amb l’organisme on es desenvoluparà la infecció. En canvi, quan la font d’infecció és autògena, els gèrmens no s’han de transmetre fins aquest organisme, perquè ja hi són abans que la infecció prosperi.
Cada espècie d’agent infecciós o paràsit de l’home sol efectuar un recorregut relativament específic fins que contacta, a partir de la font d’infecció, amb l’organisme de l’hoste. Així, les vies de contagi o transmissió de les infeccions són molt nombroses i, en alguns casos, molt complexes. Això no obstant, globalment i esquemàtica, hom considera que hi ha dos tipus de vies de transmissió: la directa i la indirecta.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia