OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Betzoar

És anomenada betzoar la presència d’un cos estrany a l’interior de la cavitat gàstrica. El terme betzoar, pel que sembla, procedeix d’Orient Mitjà i correspon al nom d’un tipus de cabra que té per costum de llepar-se el pelatge i ingerir-ne els pèls; aquests pèls es van acumulant progressivament a l’estómac i formen un cos estrany.

Els betzoars humans poden estar formats per diversos tipus de substàncies indigeribles, les quals, per raons desconegudes, romanen a l’interior de l’estómac. Els més freqüents es componen de cabells, fibres vegetals o ungles.

La presència d’aquests cossos estranys a l’estómac no sempre es pot explicar amb facilitat, sobretot si es té en compte que s’esdevé amb una certa freqüència. De vegades es manifesten en persones que per diversos trastorns mentals tenen tendència a ingerir plantes no comestibles, cabells o ungles; d’altres, després d’una intervenció quirúrgica a l’estómac, probablement perquè en aquests casos l’estómac no pot triturar els aliments de manera correcta. Tanmateix, però, en la majoria dels casos no es pot trobar una causa evident.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...