OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Esprue tropical

L’esprue tropical és un trastorn caracteritzat per un defecte, per part de les cèl·lules intestinals, d’absorbir adequadament les substàncies nutritives contingudes als aliments, que afecta les persones que viuen en diverses regions tropicals, com l’índia, l’Extrem Orient o el Carib, o bé hi viatgen.

Hom considera actualment que el trastorn és ocasionat, en part, per diversos microorganismes que infecten la mucosa intestinal, és a dir, la capa de teixit mucós que cobreix la superfície interna dels intestins, que veu disminuïda la capacitat d’absorbir adequadament les substàncies nutritives contingudes als aliments. Tanmateix, però, és probable que també intervinguin d’altres factors en l’aparició d’aquesta alteració, perquè moltes persones que viuen en les zones tropicals i a l’intestí de les quals s’ha detectat la presència d’aquests microorganismes no desenvolupen la malaltia.

Les manifestacions de l’esprue són les típiques de la síndrome de malabsorció, és a dir, el conjunt de símptomes i signes que apareixen quan l’intestí prim no pot absorbir adequadament les substàncies nutritives que es troben als aliments.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...