Èntero-colitis alimentària aguda
Definició
Es anomenada èntero-colitis alimentària aguda una inflamació sobtada de l’intestí prim i de l’intestí gros, provocada per diversos microorganismes o per determinades substàncies tòxiques elaborades pels gèrmens, que atenyen el tub digestiu a través de la ingestió d’aliments o aigua contaminats. Aquest trastorn és molt freqüent; bàsicament, es manifesta amb diarrea, dolor abdominal i, de vegades, amb la presència de moc, pus o sang en les deposicions, febre, esgarrifances i malestar general. En molts casos, quan es presenta associat a una gastritis o inflamació de la mucosa gàstrica, també es produeixen nàusees o vòmits. Aquest trastorn sol involucionar al cap d’uns quants dies, ja sigui espontàniament o amb la instauració del tractament oportú, i generalment sense deixar seqüeles. Això no obstant, en els casos més greus, com també en els nodrissons o les persones grans, es pot produir una deshidratació o bé també un estat de xoc o col·lapse vascular, el desenllaç del qual pot ésser mortal.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia