El que cal saber de l’hemocromatosi
- L’hemocromatosi constitueix una malaltia metabòlica caracteritzada per un dipòsit progressiu de ferro i la posterior acumulació d’aquest mineral en diversos teixits de l’organisme, fonamentalment al fetge, el cor, el pàncrees i la glàndula hipòfisi, que inicialment es manifesta amb somnolència, pèrdua de pes, enfosquiment de la pell i pèrdua del desig sexual i que, més endavant, en absència de tractament, es complica amb diverses afeccions greus i irreversibles, com ara cirrosi hepàtica o insuficiència cardíaca.
- L’hemocromatosi sol ésser provocada per una alteració genètica que es transmet de manera hereditària. Així, els familiars de les persones afectades per aquest trastorn han d’efectuar anàlisis periòdiques de sang a través de les quals es pot prevenir l’evolució de la malaltia i procedir de seguida al tractament oportú.
- Una de les complicacions principals d’aquesta malaltia és el desenvolupament d’una cirrosi hepàtica, que predisposa de manera progressiva a una insuficiència hepàtica. Tanmateix, però, amb el tractament adequat, el desenvolupament d’aquesta afecció es pot evitar, o si més no endarrerir.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia