OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de l’hèrnia de hiat

  • Es anomenat hèrnia de hiat o hèrnia hiatal el desplaçament d’una part de l’estómac a l’interior de la cavitat toràcica efectuat de manera que travessa l’orifici pel qual l’esòfag passa a través del múscul diafragma.
  • Per bé que el trastorn és ocasionat bàsicament per una debilitat constitucional de les estructures anatòmiques que subjecten l’estómac a l’interior de la cavitat abdominal, diverses circumstàncies que incrementen la pressió intraabdominal poden precipitar-ne l’aparició: l’embaràs, els traumatismes, l’obesitat o els tumors abdominals.
  • Si bé es tracta d’una alteració molt freqüent, gairebé sempre és asimptomàtica, de manera que no és detectada o, si es diagnostica casualment, no requereix tractament.
  • De vegades, l’hèrnia de hiat provoca una manifestació típica: l’aparició de cremor o dolor per darrere de la paret anterior del tòrax, especialment després dels àpats. Per alleujar aquest símptoma és convenient que hom eviti els àpats abundants i fins i tot emprar medicaments antiàcids immediatament després de menjar.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...