OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Dinamarca 2018

La immigració va proporcionar les notícies més rellevants al llarg de l’any. Probablement la que més impacte internacional va tenir va ser la de la llei que prohibeix portar vel integral (nicab) en llocs públics, sota pena d’una multa de 1.000 corones (134 €). Aquesta mesura, en vigor des del mes d’agost, va aixecar indignació tant al país com també internacionalment. L’altra mesura que també va crear polèmica va ser la de recloure els immigrants que han delinquit i que esperen ser expulsats en una illa deserta.

Dos esdeveniments més que van sacsejar la societat danesa van ser, d’una banda, la condemna a cadena perpètua de l’inventor Peter Madsen, culpable de l’assassinat de la periodista sueca Kim Wall, a l’interior del seu submarí. I de l’altra, l’assassinat al Marroc, el mes de desembre, per integristes, de dues turistes, una noruega i l’altra danesa, Louisa Jespersen, de 24 anys.

Els dos territoris autònoms danesos, les illes Fèroe i Grenlàndia, van assolir un cert protagonisme al llarg d’aquest any. Les primeres, per la fracassada celebració, el mes d’abril, d’un referèndum constitucional que podria haver donat lloc a la seva independència, però que finalment es va ajornar. La segona, per la celebració d’eleccions, que va guanyar el primer ministre, Kim Kielsen, del partit Siumut, d’orientació socialdemòcrata i independentista.

Text:

Llegir més...