OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Tuvalu 2018

El mes d’octubre, el país va posar en marxa un nou sistema d’alerta de grans onades i tempestes marítimes, que són un perill real en aquest país que tan sols s’eleva pocs metres per sobre del nivell del mar. En el marc de la campanya per cridar l’atenció internacional sobre el perill que el canvi climàtic suposa per a la supervivència dels petits estats insulars del Pacífic, Tuvalu va portar al Consell de

Drets Humans de l’ONU l’amenaça de l’increment del mar sobre els drets fonamentals dels seus habitants i la necessitat que se’ls assigni l’estatut de refugiats en cas de veure’s desplaçats.

Poc després, la diplomàcia del país va patir una escalada de tensió amb Indonèsia a les Nacions Unides, on Tuvalu va reclamar de manera insistent el dret a l’autodeterminació de Papua Occidental, ocupada per Indonèsia i on es duen a terme atacs contra els drets humans.

Al maig, la Unió Europea va retirar la “targeta groga” que havia imposat al país com a advertiment davant de la sobreexplotació o la manca de control dels recursos pesquers.

Text:

Llegir més...