OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Tadjikistan 2018

El 29 de juliol, cinc homes tadjiks, que havien jurat lleialtat a Estat Islàmic, van atacar un grup de ciclistes occidentals i en van matar quatre. La policia va actuar amb rapidesa i va matar quatre dels membres de l’escamot i el cinquè, greument ferit, va ser empresonat. A més, les autoritats del país van desplegar una autèntica onada de repressió cap als entorns familiars i socials dels terroristes, amb interrogatoris, empresonaments, expulsions dels llocs de treball, etc.

Al novembre, es van produir aldarulls a la presó de Khujand, al nord del país, amb el resultat d’una cinquantena de morts. Tot i que Estat Islàmic va reivindicar l’avalot, sembla que les autoritats tadjiks són les responsables de la massiva i mortal repressió.

Resulta evident que el Tadjikistan vol netejar davant del món la seva imatge i mostrar-se com un país estable i amistós, que no tolera la radicalització de la seva societat, malgrat que les autoritats mantenen un fort control sobre les organitzacions de defensa dels drets humans i continuen bloquejant l’accés a pàgines d’internet informatives provinents d’Occident.

Text:

Llegir més...