OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El Salvador 2018

El país va continuar patint una violència descontrolada i una corrupció que fa que pocs vegin amb optimisme el futur. Per això, molts salvadorencs van decidir emigrar cap als Estats Units, tot i patir atacs xenòfobs i ser l’objectiu de grups de delinqüents, com les maras, pels diferents països que van creuant. Per empitjorar encara més les coses, Donald Trump va decretar mesures que poden comportar l’expulsió de 200.000 salvadorencs que ja viuen als Estats Units.

Al marge d’això, el 4 de març, es van celebrar eleccions legislatives. L’Aliança Republicana Nacionalista (ARENA), partit d’extrema dreta, es va imposar amb el 41,72% dels vots i 35 dels 84 escons de l’Assemblea Legislativa. En segon lloc, va quedar l’esquerrà Front Farabundo Martí per a l’Alliberament Nacional (FMLN), l’antiga guerrilla, amb 18 escons i el 24,54% de vot popular. Al principi del 2019, serà el torn de les eleccions presidencials, en què els dos partits tornaran a enfrontar-se.

L’avortament va ser un altre dels temes que va centrar l’atenció del país, sobretot per la forta persecució que pateix i per les condemnes de fins a trenta anys de presó per a les dones declarades culpables. Aquesta situació és defensada per sectors integristes tant catòlics com evangèlics.

També en l’àmbit religiós, el 2018, el Vaticà va canonitzar el bisbe Óscar Romero, assassinat el 1980 per l’extrema dreta.

Finalment, l’expresident Elías Antonio Saca (2004-09) va ser condemnat a deu anys de presó pels delictes de malversació i blanqueig de capitals.

Text:

Llegir més...