OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Equador 2018

El 4 de febrer es va fer un referèndum constitucional i una consulta popular per a reformar la Constitució i consultar als ciutadans sobre temes d’interès nacional. En total es van sotmetre a votació set preguntes, que incloïen, entre d’altres, la inhabilitació per als condemnats per corrupció, la limitació de mandats i el foment de la participació ciutadana. Els resultats van ser molt contundents. Hi van votar el 82% del cens i totes les preguntes van ser aprovades amb entre el 63% i més del 73% dels vots.

També es van celebrar dues eleccions a la vicepresidència. Una va ser el 6 de gener, en virtut de la qual va ser escollida María Alejandra Vicuña. Va ser una elecció indirecta extraordinària, atès que qui va votar va ser l’Assemblea Nacional de l’Equador. Això no obstant, Vicuña va dimitir al desembre, i es va celebrar, l’11 de desembre, una nova votació indirecta, que va guanyar Otto Sonnenholzner, que va substituir Vicuña en el càrrec.

El país va estar molt afectat pels esdeveniments a la veïna Colòmbia, per l’acció de forces guerrilleres dissidents de les FARC, i per l’allau de ciutadans veneçolans que van emigrar del seu país.

Text:

Llegir més...