OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Vanuatu 2018

El govern va patir els embats constants de l’oposició, que va presentar fins a tres mocions de censura contra el primer ministre, Charlot Salwai, totes tres superades, malgrat que va quedar tocat per la resistència del Parlament i les destitucions de membres de la coalició de govern, que, al novembre, el van deixar amb majoria d’un sol diputat.

La rivalitat estratègica entre la Xina i Austràlia va influir la política exterior. Al juny, es va signar un acord amb Canberra per a reforçar la cooperació policial i la mobilitat dels treballadors, i es van iniciar converses per a un futur acord bilateral de seguretat, que incloïa el disseny d’una primera estratègia de seguretat nacional. Al novembre, Vanuatu es va integrar a la macroiniciativa “One Belt, One Road” promoguda per la Xina, que va reconvertir 2,8 milions de dòlars de préstecs en ajuda al desenvolupament i va assignar 43,3 milions de dòlars per a finançar infraestructures.

El ministre d’Afers Estrangers, Ralph Regenvanu, es va convertir en una figura política emergent gràcies a la seva campanya internacional de lluita contra el canvi climàtic.

Text:

Llegir més...