OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Sèrbia 2018

Les relacions amb la veïna Kosovo van seguir marcant l’agenda política i social a Sèrbia. Les tensions, provocacions i disputes entre ambdós governs van ser constants durant tots aquests mesos. Cal esmentar la crisi diplomàtica que va generar la detenció d’un alt càrrec serbi a Kosovo per entrar sense el consentiment de les autoritats kosovars al país, la imposició de nous aranzels als productes serbis i les visites de polítics serbis a comunitats de majoria sèrbia dins de Kosovo.

Aquestes tensions van continuar tenint un impacte directe en el procés d’adhesió de Sèrbia a la Unió Europea, ja que les autoritats comunitàries demanen a Sèrbia un reconeixement, que segueix sense produir-se, de la independència de Kosovo com a fet innegociable per a avançar en les negociacions.

En clau interna va destacar el rebuig d’una part de la ciutadania a les polítiques impulsades pel Govern d’Aleksandar Vučić. Durant el segon semestre es van produir nombroses manifestacions en contra del Govern que reclamaven la retirada d’algunes lleis controvertides, especialment en l’àmbit de la llibertat d’expressió, polítiques fiscals i lluita contra la corrupció.

Text:

Llegir més...