OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Hondures 2018

El país va començar l’any immers en les protestes derivades dels resultats de les eleccions del mes de novembre, i molt dividit entre els partidaris del Govern i els de l’oposició. La presa de possessió del guanyador de les eleccions, l’ultraconservador Juan Orlando Hernández, el 27 de gener, es va fer amb fortes mesures de seguretat i després de més de 30 morts des del mes de desembre anterior. L’Organització dels Estats Americans, en vista de les múltiples sospites de frau electoral, es va mostrar partidària de repetir les eleccions. Això no obstant, les mobilitzacions opositores, encapçalades pel candidat perdedor, Salvador Nasralla, i per l’expresident Manuel Zelaya, van continuar.

La inestabilitat i la corrupció política, així com la misèria, van ser causa també que milers d’hondurenys s’afegissin a la columna de centreamericans que van emigrar cap al nord, travessant Mèxic, per intentar entrar als Estats Units. Molts d’ells van viure agressions i episodis de xenofòbia durant la travessa.

El 29 de novembre, set dels vuit inculpats per l’assassinat de l’activista ecologista Berta Cáceres el 2016 van ser declarats culpables, i un d’ells va ser absolt per falta de proves. La condemna final era prevista per al gener del 2019.

Text:

Llegir més...