OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Funció i activitat de l’estómac

Quan el bol alimentari entra a l’estómac, les susbtàncies nutritives es troben en un estat similar al que es trobaven als aliments, és a dir, gairebé íntegres. Al contrari, quan, al cap d’un període que oscil·la entre els 30 minuts i les 4 hores després dels àpats, l’estómac buida el contingut o quim cap a l’intestí prim, les substàncies nutritives s’han exposat a les fases inicials de la digestió i es troben formant partícules de menys d’1 mm de diàmetre. Aquest paper de l’estómac és possible gràcies als moviments de barreja i de propulsió que experimenta la paret gàstrica i al poder corrosiu i digestiu del suc gàstric.

Motilitat gàstrica

A l’estómac, el bol alimentari és emmagatzemat, barrejat i triturat i, finalment, evacuat fins a l’intestí prim a una velocitat adequada perquè pugui ésser correctament digerit i també perquè les substàncies nutritives puguin ésser absorbides. La responsabilitat d’aquests fets correspon a la motilitat gàstrica o activitat motora de la paret de l’estómac.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...